Sange til fødselsdag – få tre af de traditionelle her

Der skal synges, når der fyldes år – og så er det underordnet, om det drejer sig om rund fødselsdag eller ej. Her får du tre af de mest anvendte sange til fødselsdag. Du har garanteret sunget dem før, men derfor kan det alligevel være rart at få melodi og tekst helt på plads.

Fejr fødselaren med sang

Det er fast tradition i Danmark, at vi fejrer specielle begivenheder med sang. Man har jo kun fødselsdag én gang om året, så det er naturligvis på sin plads at blive sunget lidt for.

I skoletiden er det sikkert og vist med fødselsdagssange, flag og uddeling af slik, når der fyldes år. I voksentiden dør traditionen mere ud. Du kan genoplive tre af de gamle klassikere ved at lytte til melodi og følge med i teksten lige her.

Sange til fødselsdag – I dag er det Oles fødselsdag

Den mest anvendte af alle fødselsdagssange er nok denne om lille Ole, der har fødselsdag. Alle børn får nærmest teksten ind med modermælken, da den også bliver sunget for helt små børn.

Senere, når man bliver ældre, passer det nok ikke så godt med, at man ”hjem fra skole går.” Man kan i den forbindelse altid lave en smule om på teksten, så fødselaren på den måde føler, at sangen er henvendt til ham eller hende.

Kan man finde en rar onkel eller tante, der kan spille guitar til, bliver sangen bare et endnu større hit på dagen.

Ole har fødselsdag – den med instrumenterne

Det behøver selvfølgelig ikke nødvendigvis være Ole, der igen har fødselsdag. Indsæt selv navnet på dagens stolte fødselar. Dette er en af de virkelig sjove sange til fødselsdag. Man får nemlig lov til at spille på luft-instrumenter – et hit blandt alle børn – og voksne, der ikke har glemt, hvordan det var at være barn.

Det fungerer simpelthen ved, at dagens fødselsdagsbarn får lov at vælge tre instrumenter, der skal spilles på under tra-la-la-stykket. Det bliver med garanti rigtig festligt, når alle tilstedeværende giver den los på fiktiv trækbasun eller luft-harpe. Ja, det er faktisk kun fantasien, der her sætter grænser for udfoldelsen.

Happy Birthday to You

Hvis I ikke er bange for at være lidt internationale og synge på engelsk, er denne klassiker ikke til at komme udenom. Alle kan være med, da den korte tekst absolut er til at overskue.

Nu har du melodi og tekst til tre af de mest elskede sange til fødselsdag. På den måde er du ganske godt klædt på næste gang, der skal fejres fyldte år. Gå forrest som sanger eller tag initiativ til, at I synger den med instrumenterne.

Find meget mere inspiration til sangtekster og festsange her på siden.

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/
reklame for sangpoeten