Konfirmationssange – sådan gør du

Der skal snart holdes konfirmation og du ved ikke helt, hvordan du skal gribe det an mht. konfirmationssange. Bare rolig – hvis du fortsætter med at læse her, er hjælpen lige ved hånden. Vi guider dig til, hvordan du får skrevet din egen sang. Du kan også finde færdige sange til print og få kontakt til professionelle sangskrivere.

Konfirmationssange – en fast del af en vellykket fest

Til enhver konfirmationsfest skal der synges. Det er ligeså sikkert som amen i kirken. Det store spørgsmål er så, præcis hvad der skal synges. Du har måske hørt alt for mange gendigtninger af I Skoven Skulle Være Gilde og Bamses Fødselsdag. Der er ikke noget i vejen for, at du går lidt mere originalt til værks, når du skal digte en fornem konfirmationssang.

Hvad med at skrive ny tekst over nogle af tidens hotteste hits?

Det vil helt sikkert overraske den stolte konfirmand, hvis han/hun hører en af sine yndlingskunstnere blive genfortolket på den store dag.

Lån, betal eller skriv selv

Hvis der ikke er den store tekstforfatter gemt i dig, kan du med fordel låne eller betale dig fra opgaven. Der findes masser af gratis konfirmationssange derude – lige til at printe ud og medbringe. Det er ofte nemt nok at ændre et ord hist og pist, så teksten rammer endnu mere plet. Du kan selvfølgelig også bare nøjes med at lade dig inspirere af de gratis tilbud.

Eller hvad med at hyre en professionel sangskriver til at stå for opgaven?

Der sidder sangskrivere klar derude til at fatte pen og papir. Alt du behøver er at sende nogle linjer om konfirmanden. Derefter vil sangskriveren tage hul på at få en sang ned på papir, som med garanti vil blive et kæmpe hit til festen. Der er intet galt i at søge hjælp fra de erfarne.

Lyt lige til denne søde konfirmationssang:

Tips til at skrive selv

Hvis du vælger at skrive konfirmationssange selv, er det vigtigt, at du har styr på et par ting.

For det første skal du gøre dig klart, at opgaven nok ikke bliver løst på en halv time. Brug god tid til at skrive gode idéer ned. Ting, som vil være sjove at synge om på den store dag. Det kan både være stort og småt om den yndige konfirmand. Ofte finder man sjove og uforglemmelige ting frem fra hele det unge liv. Man må gerne drille lidt. Der er ikke noget galt med, hvis konfirmanden får lidt røde kinder pga. din sang – man bliver trods alt kun konfirmeret én gang.

Når du har skrevet en masse gode idéer ned, er det selvfølgelig tid til at finde en passende melodi at sætte ny tekst til. Du kan gå med det sikre og vælge melodier, som er blevet anvendt til at skrive konfirmationssange over et hav af gange tidligere. Hvis du synes, det er tid til et friskt pust, finder du derimod en sang af en kunstner, som er oppe i tiden. Det kan f.eks. være konfirmandens yndlingsband.

Husk, at det skal være en simpel melodi, som er let at synge med på for alle gæster. Prøv den lige af med venner, familie eller bekendte, før du sætter tekst til. Der er stor forskel på at digte ny tekst til Surfing USA i forhold til Lille Peter Edderkop.

Så er det ellers bare med at sætte kvalitetstid af til at få teksten på plads. Giv dig god tid – du kan ikke forvente at guldkornene kommer flyvende lige med det samme. Der er selvfølgelig heller intet i vejen med at få hjælp af andre til at få skrevet gode konfirmationssange.

Tjek eventuelt denne sang-robot ud:

Hyr en professionel sangskriver

Hvis du ikke er meget for at skrive konfirmationssange selv, kan du gå en anden vej. Du kan hyre en professionel sangskriver til at få vers og rim på plads. Det fungerer på den måde, at du sender nogle linjer om dagens konfirmand på forhånd – sangskriveren vil derefter få en sangtekst på plads, som vil ramme plet på dagen.

Nemmere bliver det ikke. Hyr en sangskriver her:

Gratis konfirmationssange

I det tilfælde, at du hverken er meget for at skrive selv eller betale for arbejdet, kan du gå den gratis vej. Der findes masser af færdigskrevne konfirmationssange derude lige til at printe. Så er det helt op til dig, om der skal ændres en lille smule i teksten for at få den til at passe bedre på dagens konfirmand.

Find gratis konfirmationssange her:

Du får da også lige tre gode bud på færdige konfirmationssange herfra:

Så er der ellers bare tilbage at ønske dig god fornøjelse med at finde de helt rigtige konfirmationssange. Få masser af andre lejlighedssange her på siden.

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/
reklame for sangpoeten