Sjove julesange – syng noget andet end de sædvanlige salmer

Når det er jul, skal der synges. Om det er imens I går rundt om juletræet, i bankoklubben, på arbejdspladsen eller i børnenes skole kommer ud på ét. Det er ofte de samme julesange, der går igen og igen. Prøv med nogle sjove julesange i stedet.

Her kan du finde julesange, som du ikke har sunget hundredvis af gange før. Det drejer sig om sange med tekster, som nok ikke lige passer ind i salmebogen eller højskolesangbogen. I kan synge julen ind på mere vittig manér ved at læse med her.

Find nogle sjove julesange frem

Julen drejer sig i høj grad om traditioner. Man genbruger de samme ingredienser år efter år – julefrokoster med snaps, flæskesteg og and, risalamande, pakker under træet, kalenderlys, julekalender og sådan kan man blive ved.

Hvad med at forny julen på bare én måde i år? Du kan printe julesange ud her fra siden og tage dem med til julefrokosten. Det vil betyde latter og god stemning, når I synger noget, som med stor garanti ikke bliver sunget rundt om træet hos Familien Danmark.

Julesange med et twist

Linie 3 har stået for en gendigtning af Rudolf med den røde tud. Det er nok ikke lige en sangtekst, man skal medbringe, hvis der er små børn til stede.

Tjek melodien ud her:

Rap julen i møde med en klassiker

Vi kommer ikke udenom denne, når vi snakker sjove julesange. Mc Einar tog i 80’erne julehyggen til et helt nyt plan med denne rap, som ironiserer over alle glæderne i den søde juletid. Selvom alle danskere garanteret har hørt sangen en million gange, kræver det sin mand eller kvinde at lære hele teksten udenad.

Du kan imponere til julefrokosten ved at fremføre hele teksten i selskab med dine nærmeste kollegaer. Find hele teksten her:

Du kan øve dig ved at rappe med til musikken her:

Gasolin vil også lege med

Kim Larsen holdt af højtiderne. Det er derfor ikke nogen overraskelse, at han også har stået bag en sjov julesang. Den beskriver bl.a. hvordan jesusbarnet blev betragtet som psykopat. Det hører ikke de fleste julesange til med så bramfri en beskrivelse af, hvad der skete i de dage engang.

Teksten er ikke særligt lang, så der er absolut mulighed for at inddrage sangen som en del af en herlig julekomsammen. Hvis du finder en, der spiller guitar, kan du lave et indslag, som ikke vil blive glemt foreløbig. Det er altid et hit med musik og sang i den frydefulde juletid.

Syng med her:

Så er det ellers bare med at smøre sangstemmerne, når disse sjove julesange skal afsynges. Find meget mere inspiration til festsange her på siden – også når julen er ovre.

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/
reklame for sangpoeten