Skriv eller find en dejlig bryllupssang

Læs her om, hvordan du skriver din egen bryllupssang. For god ordens skyld, får du da også lige teksten til to stensikre hits – lige til at printe ud.

Skriv din egen bryllupssang 

Det første du tager hul på, efter du har sat dig for at skrive din egen bryllupssang, er idéfasen. Skriv alt ned, som kunne være passende at have med i teksten. Det kan både være stort og småt.

Man kan f.eks. beskrive bruden og gommen både sammen og hver for sig. En bryllupssang må gerne give et sandfærdigt billede – selvfølgelig på en kærlig og velment måde. Det er meget populært at medtage forskelle og ligheder mellem dagens to hovedpersoner. Notér hvilke udfordringer, der kan være forbundet med at leve sammen – og på hvilke områder brudeparret passer perfekt sammen.

Skriv dine egne oplevelser med brudeparret ned. Du må gerne forsøge at inddrage dig selv i teksten. Det vil kun gøre sangen endnu mere personlig og nærværende.

Tag dig god tid til denne indledende fase. Brug notesbogen på din telefon, når du kommer i tanker om noget, som kunne være perfekt at have med i sangteksten. De bedste idéer kommer oftest, når man mindst venter det. Du vil måske gå glip af nogle guldkort, hvis du kun sætter en halv times tid af til idéfasen.

Der kan sagtens være plads til en pinlighed eller to, hvis bruden og gommen begge kan tåle at blive drillet lidt på deres store dag.

Når du føler, at du er nået godt omkring, er det tid til at gå videre til næste fase.

Her er der bryllupssang for alle pengene:

Find en passende melodi

Før du kan begynde på at digte og rime, skal du beslutte, hvilken melodi du vil anvende. Ofte falder valget på gamle danske sange, som alle kender og som er nemme at sætte ny tekst til.

Du kan da sagtens anvende Hammer Hammer Fedt med Jacob Haugaard eller Jeg Er Havren. Hvis din bryllupssang skal være en tand mere original, finder du dog en anden melodi frem. Det kan f.eks. være noget mere nutidigt. Husk dog, at melodien skal være simpel og nem at synge med på.

Det er selvfølgelig også et must, at langt de fleste gæster kender sangen og melodien i forvejen. Ellers vil dit gode forarbejde ganske givet være spildt.

Altså – find en melodi, som du synes er både smuk og nem at synge med på. Det må hjertens gerne være en melodi, som kan få tårerne frem hos folk. Forårsdag med Anne Linnet bliver ofte brugt til begravelser. Men med den rette tekst, kan det sagtens blive til en yderst vellykket bryllupssang også.

Nu skal der digtes

Så har du gjort det forberedende arbejde. Nu er der bare tilbage at komme i gang med at digte vers til den valgte melodi. Det kan måske synes uoverskueligt i starten, men når du først får hul på bylden, kommer de gode rim og linjer sikkert væltende. Du vil ikke kunne vente med at høre din bryllupssang blive sunget af alle gæster, når de første gode vers er blevet skrevet ned.

En måde at komme i gang på er, at skrive alt, hvad der falder dig ind, ned. Forvent ikke, at du kan skrive en færdig sangtekst med det samme. Der skal mange forsøg til, før du får det hele på plads. Vær ikke for fin eller doven til også at skrive fjollede ting ned. Til sidst kan du vælge og vrage mellem skidt og kanel. Det er en stor hjælp, hvis du har meget materiale at vælge imellem, når det hele skal finpudses.

Vi ønsker dig god fornøjelse med din bryllupssang!

Du får lige to fantastiske eksempler på bryllupssange, der bare holder 100%. Det kan være, du kan læne dig lidt op ad disse tekster, når du selv skal igen med arbejdet:

Husk, at du kan finde masser af anden inspiration til sangtekster og festsange lige her på siden. 

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/
reklame for sangpoeten