Børnesange – få teksterne til de største hits lige her

Der findes nærmest uendeligt mange børnesange derude. De kan være fjollede, alvorlige, rørende, smukke og alt derimellem. Her på siden får du tekster til de mest anvendte børnesange, når en lille ny har meldt sin ankomst – eller er blevet ældre.

Børnesange til de mindste – og dem der er blevet lidt ældre

Det ville blive en meget lang liste, hvis vi skulle gennemgå alle børnesange her på siden. Vi har derfor valgt de mest elskede ud til dig, som ønsker at lære teksterne udenad. Du kan også klikke ind på de forskellige Youtube-videoer, hvis du er lidt i tvivl om, hvordan melodien går.

Her er både noget for de helt små, som sikkert vil elske at blive sunget i søvn af sin mor eller far. Du kan også finde sange, som passer til børn, der har smidt bleen og sutten og er klar til lidt mere indhold at tænke over.

Du kender garanteret sangene fra din egen barndom, så det vil være en nostalgisk gåtur ned ad Mindernes Allé. Du kan f.eks. printe teksterne ud, så du altid kan finde dem frem, når lejligheden er den rette.

Giraffen Gumle

De helt små størrelser elsker sange med fagter. Denne sang om den stakkels giraf, Gumle er et sikkert hit. Du kan synge og lave fagter til igen og igen. Det bliver rigtig skægt, når dit barn pludselig selv laver fagterne.

Se med her og bliv ekspert:

Der bor en bager

Der bor en bager er en gammel slager, som de fleste stadig kan huske, – enten med original tekst eller i flere forskellige lumre som artige versioner. Sangen hitter stadig som en af de mest kendte børnesange, både for de helt små og lidt ældre poder.

Lyt her:

 

Den lille frække Frederik

En hurtig lille melodi, der fortæller historien om den lille Frederik, som gennemlever dagens eventyr – og han når særdeles vidt omkring! Herlig fjollet sang, som vil få smilet frem på læberne.

Lyt her:

Der sad to katte på et bord

En kort sangtekst om to lettere ubeslutsomme katte. Børn elsker at lære disse sange med masser af gentagelser udenad.

Syng med her:

 

Sanglege

Mange børnesange kan synges som de er – men nogle børnesange er i virkeligheden bedst som sanglege. Et godt eksempel er en folkekær melodi, som med fordel kan leges som en sangleg, hvis man foretrækker det.

Alle deltagere skal danne en lang kæde, mens nogle står som bro. Det gør man ved at holde hinanden i hænderne to og to. Hænderne holdes højt som en bro kæden går under. Den der kommer allersidst, skal i den sorte gryde. Man er derfor ude af kæden, og skal stille sig bag den ene i broen.

Til sidst trækker køen bag den ene bro i den anden bro – det gøres ved at alle hiver i køen. Den af de to, der dannede bro, som vælter, har tabt legen.

Lyt og lær her:

Det er en fantastisk ting at lave børnesange som sanglege, da det får alle i selskabet med. Samtidigt er det sjovt og en god kontrast til nutidens meget stillesiddende beskæftigelser som f.eks. computeren.

Bjørnen sover

En gammel kending, der stadig er fuld af sang – skrig, skrål og leg.

En bliver valgt til bjørn – dette kan i første omgang være en voksen. Bjørnen ligger og sover midt på gulvet. De øvrige børn går enkeltvis efter hinanden i rundkreds om bjørnen. De lister for ikke at vække ham/hende. Så gentages det hvor man går modsat.

Børnene synger kraftigere. De står stille og truer med højre pegefinger af bjørnen – og på “tro” tramper de. Bjørnen vågner og farer efter dem. Den, der bliver fanget, skal være bjørn næste gang.

Lyt her:

Børnesange er generelt ikke svære at finde – prøv blot at tænke på din egen barndom. Eller spørg dine børn om de leger nogle lege i skolen, når de synger. På den måde kan du måske få et indblik i hvilke børnesange der hitter allermest lige nu.

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/
reklame for sangpoeten