Du viser god stil ved at skrive en takkesang

Tak er kun et fattigt ord, og en takkesang kan godt tage tid at komponere. Især hvis du ikke ved, hvor du skal begynde. Det kan til tider være svært at få givet en tak til alle dem der fortjener det, så sæt dig ned og brug lidt ekstra tid på, hvem der i virkeligheden fortjener denne taknemmelighed.

Gode tekster til en takkesang

En takkesang eller takketale er god stil og viser at du er et godt menneske. Så se at komme i gang!

 

Gode tekster til en takkesang

Hvem skal have en takkesang?

  • Din ægtefælde: Et godt startsted er muligvis din nærmeste. En takkesang er din mulighed for at sige tak til alle du synes fortjener det.Hun/han vil værdsætte din takkesang, og tænk over at det er din chanche for at for alvor fortalt hvor meget du holder af personen.
  • Dine forældre: Det kan også være at du skal sige dine forældre tak, måske bare fordi de satte dig på denne jord, men også fordi du skylder dem meget. På denne side er der ligeledes en række forslag til konfirmationstakkesange, men det behøver ikke at være en konfirmationsfest der er anledning til takkesange. Det kan også forekomme til fødselsdage og bryllupper.
  • Dine børn: Her kigges der så den anden vej. Holder du/I fødselsdag kan det være børn eller børnebørn skal have en tak med på vejen. En takkesang er igen en god måde at fortælle sine nærmeste det der er svært at sige.
  • Dine naboer: Det kan også være at naboerne skal have en tak med på vejen, hvis de er hjælpsomme, rare eller bare betyder meget for dig.
  • Dit arbejde: Det kan nogle gange være at man i en hektisk hverdag ikke får sagt tak til sine kolleger, sine ansatte eller dem man sætter pris på.
  • Venner: Ikke at forglemme!

Listen kunne laves meget længere, det er kun dig der bestemmer hvem der skal have denne tak og har fortjent en takkesang. Nedenfor får du et eksempel på en takkesang – der overlader det til dig at erstatte linjer med det, der passer til den givne situation og den tak du gerne vil bringe. Takkesange kan også erstattes af takketaler, men det kræver sin taler at fremføre din tak ved hjælp af en tale. Det er dog en fantastisk gestus hvis det lykkes og talen er velskrevet. Ved takketaler, som ved alle andre taler – er øvelse, øvelse og atter øvelse vigtig! Men her en takkesang:

Melodi: Se den lille kattekilling

I dag er nu så endelig min dag.
Den jeg har ventet så længe på.
Jeg kom i fin kjole, håret blev sat op.
Skoene var pusset og alt var helt i top.

Tak til alle jer som er kommet her i dag.
For at fejre denne dag sammen med mig.
Tak for alle gaverne det var vældig sødt.
Men jeg er nu mest glad fordi i kom.

En takke sang er god stil til festenTak til personalet for dette sted.
Og til køkkenet for denne dejlige mad.
Hvad skulle jeg have gjort uden jer?
Derfor vil jeg gerne sige mange tak.

Line du min søster, stor og flot.
Du har hjulpet mig med en masse ting.
Vi har lavet en masse sjove ting sammen.
Du er bare den bedste søster her på jord.

Til sidst så vil jeg gerne sige tak til far og mor.
Fordi I har gjort mig til den jeg er.
I har hjulpet mig igennem mange svære ting.
Derfor er I bare de bedste her for mig.

Vil du skrive din takkesang selv?

Nu ved du hvem du bør sige tak til i din takkesang og du har set et godt eksempel du selv kan redigere i. Få flere ideer til en takkesang på: Takkesang til konfirmation

Hvis du vil skrive din egen takkesang selv, så se en guide her:

Eller vil du hellere skrive en takketale så tjek denne side ud:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *