Gode råd til din takkesang til konfirmation

Takketale eller takkesang til konfirmation? Det er meget almindeligt at konfirmanden laver en takkesang eller en takketale til sin konfirmation. Takkesangen bruges til at konfirmanden får udtrykt sin taknemmelighed til sine forældre, familie og venner.

Da det kan være svært at holde en takketale er det meget udbredt at skrive en takkesang til konfirmation. Det er selvfølgelig også en udfordring at skrive en takkesang, men man slipper for at skulle tale for en masse mennesker på en gang.

Det er op til én selv at afgøre hvad man har det bedst med, altså skal det være sang eller tale. Man kan sagtens gøre begge dele.

Hvilken stil?

Det er selvfølgelig alletiders, hvis du kan skrive en sjov og original takkesang, men der er nogle elementer der bør indgå i sangen:

  • Tak til forældrene og søskende: Husk at sige tak for både konfirmationen og for “livet”.
  • Tak til gæsterne: Fordi de kom og ville være med til at fejre dagen.
  • Tak for gaverne: En meget vigtig og stor del af det at sige tak – til alle de deltagende gæster og dem har hjulpet konfirmanden gennem livet.

Forædrene fortjener en takkesang til konfirmationDet kan også være en ide at tage sjove historier med fra dit liv – historier som du har oplevet sammen med gode venner og familien. På den måde kan du, som konfirmand fremhæve venner eller familie som du gerne vil gøre særlig opmærksom på, du holder af.

Det er en god ide at få hjælp af andre til at skrive sangen, enten af familie eller venner eller også kan sangen købes af en professionel sangskriver.

Et alternativ til takkesangen er en takketale. Takketalen bør som udgangspunkt indeholde det samme som takkesangen, men det kræver sin konfirmand at rejse sig op og holde en flot takketale, med timing, humor og alvor der rammer den velmenende tak ind. Det er ikke bare lige noget man gør, og slet ikke hvis det er første gang.

Derfor kommer der her et bud på en takkesang til konfirmation nedenfor. Nu er det bare at grifle nogle linier ned, få det til at rime og så af sted til printeren. At skrive en takkesang til konfirmation kan være en svær opgave, så kom derfor ud af hullerne i god tid!

Mel. Jeg en gård mig bygge vil.

Alle samlet er i dag,
mange tak det skal i ha´,
jeg har skrevet, jeg har visket,
her i sangen, jeg har fisket,
jeg har digtet og lavet om,
for at nå det, før i kom.

Jeg vil her ved vores bord,
gerne takke far og mor,
og jeg beder alle gæster,
som for mig så glade fester,
om at hjælpe mig i gang,
med min lille takkesang.

Tak nu til min mor og far,
venner og familie ta´r,
jeg i takken med herinde,
i mig gav så mangt et minde,
endnu et blev knyttet til,
som jeg aldrig glemme vil.

Storesøstre jeg jo har,
tit et skænderi vi ta´r,
hurtigt vi igen bli´r venner,
og det somme tider hænder,
at vi sammen hygger os,
de har indset jeg er ”boss”!

Jeg nu hermed gerne vil,
takke dem som kom hertil,
for at fejre mig på dagen,
ja, det er da lige sagen,
tak for gaverne jeg fik,
ja de fryder jo mit blik.

Tak til mor og farTak for denne skønne fest,
Og nu be´r jeg hver en gæst,
som er samlet her ved bordet,
hjælpe mig så hele koret,
råber rigtig højt HURRA,
for min mor og for min far

Sangen kan hurtig laves om så den passer i eksempelvis verset der starter “storesøstre jeg jo har” som kan laves om til “Storebrødre jeg jo har” eller “storesøster” uden at versefødderne ødelægges. Hvis du vil bruge den ovenstående takkesang til konfirmation og der er tale om en storebror eller en lillebror skal der bruges et fyldord og så kan linjen hedde: “Storebror jeg også har”… god fornøjelse med takkesangen.

Du kan også skrive din egen takkesang – se her hvordan: Skriv din egen takkesang til konfirmation

Hvis du hellere vil skrive en takketale, så se dette link: skriventale.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *